
Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.
Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.
Cappuccino is een van de meest geliefde dranken, zowel in Italië als in het buitenland, vooral bij het ontbijt.
Het is mogelijk om thuis een cappuccino te maken als je een espressomachine hebt met een stoompijpje.
Om een goede cappuccino te bereiden, is het belangrijk om te beginnen met een goede espresso en kwalitatieve melk, bij voorkeur vers en volvet.
De eerste stap is het opschuimen van de melk door deze in een melkkannetje te gieten, waarbij de maat is afgestemd op het aantal cappuccino’s dat je wilt bereiden.
HOE BEREID JE HET?
Om de melk goed op te schuimen, zijn er 6 basisregels om te volgen:
1. Gebruik volle melk!
2. Zorg ervoor dat het stoompijpje loodrecht op de machine staat.
3. Plaats de tuit van de melkkan tegen het stoompijpje.
4. Kantel de melkkan onder een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van het stoompijpje.
5. Dompel alleen de punt van het stoompijpje (0,5 cm) in de melk.
6. Breng het tot 1 cm van de rand, terwijl het stoompijpje op 0,5 cm in de melk blijft. Wanneer je vervolgens de stoom opent, begint de melk te draaien, lucht op te nemen en in volume toe te nemen.
Na het zetten van de espresso is het belangrijk om de melkschuimlaag goed te mengen met de vloeibare melk en deze vervolgens voorzichtig over de crema van de koffie te gieten door het kopje licht te kantelen.
NB: Na het bereiden van de cappuccino, maak het stoompijpje schoon om te voorkomen dat er melkresten aankoeken.