
Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.
Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.
Espressokoffie is de meest geconsumeerde en bekende koffiesoort in Italië. Een goede espresso ontstaat uit de wisselwerking tussen de grondstof, de samenstelling van de melanges en de vaardigheid van de barista.
De koffiebrander selecteert en bereidt de grondstoffen, transformeert ze in een product dat klaar is om te worden geëxtraheerd met een espressomachine.
De drank wordt vervolgens bereid dankzij de expertise van de barista, die de maling, de hoeveelheid koffie, de druk en de extractietijd moet aanpassen aan de melange, de machine, de temperatuur en de omgevingsomstandigheden.
Een proces dat veel vaardigheden vereist!
HOE WORDT HET VOORBEREID?
1. Open ‘s ochtends, voordat je de machine gebruikt, de extractiegroepen, laat water uit de boiler stromen om deze te regenereren en open de stoompijpjes om condensatie te verwijderen.
2. Giet de koffiebonen in de trechter van de koffiemolen, maal een eerste royale dosis koffie en leeg vervolgens volledig de doseringskamer op een schoteltje om alle resterende koffie in de maalschijven te verwijderen. Controleer de maalgraad door een nieuwe dosis te malen en stel de molen in voor extractie.
3. Haal de filterhouder los en reinig het filter met een borstel om koffieresten te verwijderen.
4. Doseer een portie gemalen koffie in het filter (ongeveer 7 gram voor een enkele espresso of 14 gram voor een dubbele espresso) en druk het correct aan.
5. Bevestig de filterhouder aan de groep, plaats het kopje, druk op de extractieknop en controleer het resultaat van de extractie.
6. Beoordeel ten slotte of de maalgraad moet worden aangepast. Indien nodig, pas de instelring van de koffiemolen aan en herhaal de eerdere stappen totdat het gewenste resultaat is bereikt.