Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.

Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.

ATTENZIONE: il punto vendita di Aprilia sarà chiuso per ferie dal 31 luglio al 3 settembre. Gli ordini sullo shop-online effettuati in questo periodo saranno evasi dal giorno 4 settembre!

Extractiemethoden

Metodo di estrazione | Caffè Tomeucci 1883

De methoden voor koffie-extractie zijn talrijk en vaak onbekend.

Tot een paar jaar geleden beperkte de keuze zich tot de moka, de koffie van de bar of het nieuwere capsulesysteem. Maar koffie is een wereld op zich, klaar om ontdekt te worden. Daarom hebben we een snel overzicht gemaakt van de alternatieven voor thuisgebruik, zodat iedereen een breder scala aan mogelijkheden heeft om van zijn favoriete ochtendritueel te genieten.

Voor liefhebbers van espresso:

ESPRESSO. De meest geliefde koffie van de Italianen en het systeem dat de gemalen koffie optimaal benut. Dankzij de hoge druk-extractie worden de oplosbare stoffen die de smaak bepalen geëxtraheerd, evenals de onoplosbare stoffen (oliën en colloïden) die het lichaam geven en de aroma’s vasthouden.

MOKA. Hier beweegt het water van onder naar boven door de koffie, aangedreven door de druk die ontstaat door de stoom in het onderste reservoir. Dit resulteert in een koffie met een sterke smaak en een intens aroma. De extractie vindt plaats onder lage druk, waardoor de maling optimaal wordt benut.

CAPSULE- OF PADSYSTEEM. De revolutie van de afgelopen jaren op huishoudelijk gebied: een handig en snel systeem om koffie te zetten. Ook hier moet alles in balans zijn: tijd, temperatuur, druk en dosering. Het resultaat? Een koffie die doet denken aan de echte Italiaanse espresso, net zo lekker als in de bar.

Voor liefhebbers van filterkoffie:

AEROPRESS. Een systeem met twee holle, concentrische cilinders dat een lage extractietemperatuur gebruikt en zorgt voor volledige onderdompeling van de koffie in water. Het resultaat is een drank die langer is dan een espresso en minder vol van body.

FRENCH PRESS. Zeer vergelijkbaar met de Aeropress: de gemalen koffie wordt in kokend water geïnfuseerd in een glazen pot. Bovenaan zit een zuiger die, wanneer naar beneden gedrukt, de infusie filtert en scheidt van het koffiedik. Het resultaat? Een lange, lichte koffie om rustig van te genieten.

V60. De perfecte extractiemethode om te genieten van een goede Amerikaanse koffie (filterkoffie). Het bestaat uit een papieren V-vormig filter waarin de koffie wordt opgevangen, waarna heet water erover wordt gegoten en door percolatie in de onderliggende kop druppelt. Het resultaat is een lange, zachte drank.

CHEMEX. Zeer vergelijkbaar met de V60 qua extractiemethode, waarbij kokend water op een papieren filter wordt gegoten en vervolgens de gemalen koffie wordt toegevoegd. De drank wordt opgevangen in een karaf in zandloper-vorm. Het resultaat? Een stijlvolle filterkoffie!

NAPOLITAANSE KOFFIEPOT. Bestaat uit een reservoir met een opening aan de bovenkant, een holle cilinder met gaten aan beide zijden waarin de gemalen koffie zit, en een tweede reservoir met een schenktuit om de drank op te vangen. Wanneer het water het kookpunt bereikt, ontsnapt de stoom door een kleine opening, wat aangeeft dat het vuur moet worden uitgezet. Op dat moment wordt de cuccumella omgekeerd, waardoor het water langzaam door het koffiedik sijpelt en zich verzamelt in het onderste compartiment. Het resultaat? Een koffie met een rijke body, een intens aroma en een volle smaak.

Ontdek andere Productiemethoden