
Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.
Koop online en laat gratis bezorgen waar je wilt vanaf €100 aan bestellingen.
Een goed brandproces geeft elke groene koffievariëteit in een blend het juiste organoleptische profiel door het aroma te versterken en de zure en bittere tonen op de juiste manier in balans te brengen.
Het is een kunst die hand in hand gaat met wetenschap: aan de ene kant is het essentieel om te begrijpen hoe temperatuur, brandtijd en ventilatie samenwerken met de koffiebonen om het productieproces optimaal te beheersen; aan de andere kant zorgen de smaak en ervaring van de meesterbrander ervoor dat elke variëteit een unieke smaak krijgt.
In tegenstelling tot industriële branderijen die koffie produceren met korte cycli van slechts enkele minuten bij hoge temperaturen, gebruikt Caffè Tomeucci al generaties lang een langzaam brandproces (slow roasting), volgens een traditionele methode die een nauwkeurige controle over het branden van elke boon mogelijk maakt.
Door dezelfde soort groene koffie op verschillende temperaturen en voor langere of kortere tijd te branden, kunnen 700 tot 1000 verschillende aroma’s worden gecreëerd.
Langzaam branden geeft de brandmeester een betere controle over de sensorische eigenschappen van het eindproduct.
De productie van elke blend bestaat uit meerdere gecontroleerde brandcycli met een moderne brandinstallatie, zodat het brandprofiel kan worden aangepast om consequent dezelfde kwaliteit te garanderen.
Tijdens elke cyclus branden we slechts één koffiesoort bij temperaturen tussen 200 °C en 230 °C, gedurende 14 tot 20 minuten. Elke cyclus wordt persoonlijk gevolgd door een meesterbrander die de kwaliteit controleert volgens wetenschappelijke methoden.
De resultaten van de verschillende brandcycli worden vervolgens gecombineerd volgens onze recepten, het resultaat van eeuwenlange ervaring, en vormen blends die in de loop van de tijd zijn aangepast aan de veranderende smaakvoorkeuren van onze klanten.
Maar dat is nog niet alles!
Om de bonen de oliën te laten vrijgeven die onze koffie in het kopje zijn rijke smaak en aroma geven, volgt de gebrande koffie een rustperiode volgens het ontgassingsproces.
Zoals u kunt zien, zit de waarde van onze producten in de tijd die we besteden aan de productie van elk afzonderlijk pak koffie en in de moderne technologieën die we toepassen, die de kunst ondersteunen die in onze recepten verborgen ligt.